Hefdaken

Naast het inbouwen van het interieur, levert 3B Camperinbouw diverse maten hefdaken en verhoogde daken. Een hefdak zorgt voor een totale verhoging van de bus, waardoor de leefruimte en het comfort in de camper enorm wordt vergroot. Het inklapmechanisme van de hefdaken zorgt ervoor dat tijdens autoritten de aerodynamica van het voertuig behouden blijft. Een vast verhoogd dak zorgt naast het comfort en gebruikersgemak voor extra bergruimte voor uw reisbagage.

De vrijheid tegemoet in uw eigen camperbus

3b camperinbouw voor het realiseren van uw droomcamper

De hefdaken van 3B Camperinbouw

We gaan kort in op de verschillende soorten hefdaken:

Het pop-up hefdak: een pop-up hefdak van 3B Camperinbouw is 70 bij 70 centimeter. Wij kunnen dit hefdak nagenoeg op elke camper installeren. Heeft uw bus een relatief rond dak, dan plaatsen we een speciaal ontwikkeld pop-up dak voor dit soort bussen. Een pop-up dak maken we door slechts één dakspant door te zagen. Rondom het dak plaatsen we een houten framewerk waar we een waterdicht tentdoek aan vast maken. Dit frame wordt eveneens gebruikt om de scharnieren van het pop-up dak aan te bevestigen. 

Het slaap hefdak: dit hefdak gaat recht omhoog en zorgt voor een extra laag in uw camper waarop u kunt slapen. Het grote verschil van een slaaphefdak vergeleken met een klassiek hefdak is de lengte. Een slaaphefdak is gelijk aan de lengte van de bus. Montage van een bed in het slaaphefdak is een mogelijkheid. Het slaaphefdak wordt standaard geleverd in de kleuren wit of zwart. Voor een meerprijs kunnen we het slaaphefdak realiseren in de door u gewenste kleur (zodat deze bijvoorbeeld overeenkomt met de kleur van uw camper).

Het klassieke hefdak: dit hefdak is nagenoeg geschikt voor alle campers. Het hefdak heeft zijn scharnieren aan de achterzijde. Vergeleken met het pop-up dak heeft dit als voordeel dat u er spullen in kunt opbergen wanneer het hefdak geopend is.

Om te voorkomen dat er (regen)water in uw camper valt, gebruiken we een zwart rubberen band rondom onze hefdaken.

Hefdak verplicht

Hefdaken zijn er natuurlijk voor het gemak om te kunnen staan in uw camperbus. Voor kleinere voertuigen echter, is het hefdak een verplichting van het RDW. Deze voertuigen  voorzien wij in de meeste gevallen van een pop-up hefdak of klassiek hefdak.

Meer informatie?

Contact met 3B Camperinbouw

Wilt u meer weten over het laten ombouwen van uw camper of bent u benieuwd naar alle opties? We vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op.