Fiscale voordelen

Bij het ombouwen van uw bus in een camper kunt u profiteren van het bijzondere tarief. Dat betekent dat u minder motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. U betaalt slechts een kwart van de belasting in een tijdvak van 3 maanden die u normaal voor uw bus zou betalen. Hiervoor is het wel van belang dat uw camper voldoet aan de gesteld inrichtingseisen. Bij 3B Camperinrichting houden we hier uiteraard rekening mee.

De vrijheid tegemoet in uw eigen camperbus

3b camperinbouw voor het realiseren van uw droomcamper

Fiscale eisen inrichting camper

Neem een kijkje in onze wagens

Om in aanmerking te komen voor het bijzondere tarief, is het van belang dat er wordt voldaan aan de volgende eisen met betrekking tot de inrichting van uw camper:

  • De binnenruimte (de ruimte achter de bestuurder en bijrijder) van uw  camper dient een rechthoekig blok te kunnen bevatten, van minstens 170 bij 200 bij 90 centimeter.
  • Uw camper beschikt over minimaal twee vaste zitplaatsen en een tafel.
    Ook moet uw camper beschikken over een slaapplaats voor minimaal twee personen. Dit kan gerealiseerd worden met een slaapbank of een hefdak. 
  • Tevens dient uw camper te beschikken over minimaal twee vaste en afsluitbare opbergmogelijkheden en een vast keukenblok die te gebruiken is in de camper. Van belang is dat het werkblad minimaal 60 centimeter hoog is. 
  • Tot slot, moet uw camper een vast ingebouwde kookgelegenheid bevatten die in de camper gebruikt wordt. Een voorbeeld is een vaste magnetron die werkt op stroom die via de camper wordt geregeld.

Afwijkende hoogte van uw camper

Voldoet uw camper aan alle eisen voor wat betreft de inrichting, maar heeft deze een afwijkende hoogte van 130 centimeter hoogte, dan komt u alsnog in aanmerking voor het bijzondere tarief. Uw camper moet dan wel beschikken over een dakconstructie die eventueel is uit te klappen zodat de binnenruimte verhoogd wordt tot 170 x 100 x 90 centimeter.
Bij het ombouwen van uw bus in een camper is het soms noodzakelijk om ook aangifte te doen voor de bpm.

Lees alle eisen op de website van de Belastingdienst.

Meer informatie?

Contact met 3B Camperinrichting

Wilt u meer weten over het laten ombouwen van uw camper of bent u benieuwd naar alle opties? We vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op.